Πάμε να αυξήσουμε την παροχή

aaaΈνα μεγάλο κυλινδρικό δοχείο περιέχει νερό σε βάθος h, ενώ κοντά στον πυθμένα του είναι συνδεδεμένος οριζόντιος σωλήνας διατομής Α=1cm2, ο οποίος κλείνεται με τάπα. Ανοίγοντας την τάπα, μπορούμε να γεμίσουμε με νερό, ένα άδειο δοχείο όγκου 5L, σε χρονικό διάστημα 10s.

i) Να βρεθεί η ταχύτητα εκροής του νερού, από το άκρο του σωλήνα.

ii) Ποιο το βάθος h του νερού στο δοχείο;

aaa1iii) Θέλοντας να αυξήσουμε την παροχή, παρεμβάλουμε στο σωλήνα μια αντλία, όπως στο σχήμα, με αποτέλεσμα να γεμίζουμε ένα άδειο δοχείο όγκου 6L σε χρονικό διάστημα 10s:

α) Πόση είναι τώρα η ταχύτητα εκροής του νερού;

β) Να βρεθεί η ισχύς της αντλίας.

Το νερό να θεωρηθεί ιδανικό ρευστό, πυκνότητας 1.000kg/m3, οι παραπάνω ροές μόνιμες και στρωτές, στη διάρκεια των οποίων δεν μεταβάλλεται το ύψος του νερού στο δοχείο, ενώ g=10m/s2.

Απάντηση:

ή

   Πάμε να αυξήσουμε την παροχή
   Πάμε να αυξήσουμε την παροχή
   Πάμε να αυξήσουμε την παροχή
Advertisements

One thought on “Πάμε να αυξήσουμε την παροχή”

 1. %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%aeΣχόλιο από τον/την Διονύσης Μάργαρης στις 16 Νοέμβριος 2015 στις 19:05

  Καλησπέρα Βαγγέλη.

  Χθες το βράδυ, έκλεισα το λάπτοπ κατά τις 9.30 και είδα μια ταινία στην ΕΤ1. Λεγόταν «ίσως αύριο» και στη βάση της υπήρχε ένα περιστατικό σχολικού εκφοβισμού. Αυτό που προσφάτως ανακάλυψαν τα ΜΜΕ αποδίδοντάς το με το Ελληνικότατον όρο «Bullying».

  Διάβασα δίπλα για το θυμό σου. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τότε, τον δικό μου θυμό, όταν το πρωί, μπαίνοντας στο δίκτυο, διάβασα δύο σχόλια, τα οποία συνέδεσα.

  Μπορεί να ήταν λάθος η σύνδεση, αλλά η χρονική σύμπτωση, δεν μου επέτρεπε να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Δεν μπορούν να γίνονται ανεχτά  φαινόμενα Bullying, για οποιοδήποτε λόγο….

  Αλλά ας κάνω μια προσπάθεια να εξηγήσω το τι ήθελα να προωθήσω μέσω της ανάρτησης αυτής, πιάνοντας πρώτα το μαθηματικό μέρος της άσκησης.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s